Следвайте ни

Представят уникална книга за военната история в Баня

viber icon

Уникална книга за военнополитическата история на България тръгва из Розовата долина. Изследването e с близо 500 страници, богато илюстрирано с най-известните батални картини на български художници и карти на битки и военни сражения. Негов автор е  историкът доц. д-р Петър Ненков, преподавател във ВУСИ – Пловдив.  Срещите на  читателите с автора  и неговата книга се организират от Общинската организация на Съюза на офицерите  и сержантите от запаса и резерва в Карлово. Първата от тях е в Баня на 31 януари от 17.30 часа в Младежкия дом. Тя  е по покана на местното дружество на СОСЗР. Книгата и авторът ще бъдат представени от секретаря на организацията майор о.з. Стефан Груев. 

 „Военнополитическа история на България“ проследява развитието на военните формирования и  военните победи от времето на хан Аспарух до наши дни. Това е поредното проучване на военната история, което доц. Петър Ненков прави през последните 20 години.

Доц. Ненков ще представи и книгата си „Братя на Христо Ботев“, тя е продължение на проучванията му за великите личности на България, родени в Розовата долина.

Това е Долината на българските титани, споделя авторът, който преди време събра историите на бележите личности в книга със същото заглавие. 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?