Следвайте ни

Представят пред хотелиерите археологическото богатство на Хисаря

Градът на императорите очаква силен туристически сезон и се готви за него

viber icon

Хисаря очаква силен туристически сезон и подготовката за него е в ход. Две дузини хотелиери, чиито обекти са в Хисаря и на територията на общината, тръгват утре на опознавателен тур в Града на императорите. Ръководители на отдели по маркетинг, служители на фронт офиси и аниматори ще се запознат отблизо с археологическото наследство на древния град, с новите открития, направени през последния археологически сезон, както и с възможностите на иновативните мобилни приложения, които туристите могат да използват, за да се информират по-добре и създадат свои виртуални спомени от посещението на обектите. Служителите в хотелите ще научат още кои са постоянните и актуалните изложби, които Археологическият музей организира и защо те представляват интерес за туристите.

Опознавателният тур се организира от Археологическият музей в града. Той ще  бъде открит от директора на  музея доц. д-р Митко Маджаров. В него ще участва кметът на общината инж. Пенка Ганева, както и експертите по икономика и туризъм в общината.

Обиколката започва в 10.00 часа от Туристическия информационен център, който преди няколко месеца стана отдел на музея. Там е ще бъдат представени макетът  на римската крепост, както и две интересни изложби – „Историята на пиенето на минерална вода в Хисаря“ и „Интериор от хисарска вила от 30-те години“.

Пред участниците в тура ще бъде направена демонстрация на виртуално-образователната игра „Приключения в археологията“. Ще бъдат представени атрактивни магнити с добавена реалност.

Обиколката продължава в Археологическия музей, където хотелиерите и аниматорите ще видят музейните експозиции и гостуващите изложби.

Малко по-късно в Римските терми ще бъде направена презентация на мобилното приложение „Hisarya Tour Walk“ и снимките, които чрез него туристите могат да създадат с върховния бог на здравето Асклепий. На място участниците в тура ще видят и разкритото през лятото на 2020 г.  светилище на нимфите в Римските терми.

Групата ще посети Римската гробница – един от най-интересните обекти на територията на Хисаря, след това ще направи разходка край Южната порта Камилите, крепостна стена и Летния театър. Там ще бъде представена богата информация за парка на Хисаря, дървесните видове и както за театъра.

Финалът на обиколката е в Туристическия информационен център, където пред участниците ще бъде направена демонстрация на приложението  „На кафе с Иван Вазов“, която завършва с обща снимка с Патриарха на българската литература.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?