Следвайте ни

Представиха в изложба възрожденското класно училище на Карлово

viber icon

Фотодокументална изложба „150 години от откриването на Карловското петокласно мъжко училище“ бе открита в Исторически музей в  Карово.  Класното училище, в което днес е най-представителната част на музея,  е  съществена част от  развитието на просветното движение в Карлово през Възраждането и в първите десетилетия след Освобождението, припомни директорът на музея Мария Деянова. В експозицията са представени оригинални учебници от фонда на музея по предмети, изучавани в класното училище, запазени фотографии на учители, лист с програмата за третата година в училището, учебни пособия и др. 

Изложбата е част от организираните мероприятия, посветени на 148 години от гибелта на Васил Левски. Петя Найденова - началник отдел „Образование, култура и туризъм“ в Община Карлово подари на Историческия музей изданието „Енциклопедистът Богоров“ на Стоян Георгиев -  носител за 2020 година на едноименната Национална награда за чистота на българския език.

Изложбата ще остане до 30 март 2021 г.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай