Следвайте ни

Правят полицейска приемна в Розино заради ромите

При двете полицейски операции в събота и неделя  са  задържани 52 лица. Те остават в ареста  за 24 часа. Иззети са три незаконни ловни пушки - гладкоцевно оръжие с боеприпаси и два газови пистолета. И днес (б. ред. - вчера) ще продължим  работа, за  да съберем достатъчно данни, които уличават лицата в извършените от тях престъпления. Много от тях са с  криминални прояви. 

Масовото сбиване в Розино бе основание за използване на Специализираните полицейски сили, тяхното предназначение е за  овладяване на такива ситуации. В сбиването в първия ден има шестима пострадали, те бяха настанени в УМБАЛ „Свети Георги“ - Пловдив. На трима  от тях е  оказана медицинска помощ и са освободени, трима са в болница.

В неделя полицията предотврати разрастване на второ  масово сбиване. Конфликтът е възникнал в края на  ромската махала, но веднага е овладяна ситуацията. Имахме разстановка в населено място,  така че не се стигна до ескалиране на напрежението. Като негатив  от този конфликт в неделя е уреденото имущество, но нямаме пострадали хора благодарение на бързата реакция на полицията.

Ние имаме постоянно присъствие в Розино -  много чести специализирани полицейски операции, мобилни екипи, които се насочват постоянно, с оглед по-засилено присъствие. Факт е, че между ромите има вражда от години. Ние ще продължим да работим хората в селото да се чувстват по-спокойни.

Имаме уверение от кмета на Карлово г-н Емил Кабаиванов,  че тази седмица ОбС ще гласува средства за изграждане на полицейска приемна в ромската махала в Розино. Там ще има изнесено работно място, а полицаи ще работят както за спазването на реда, така и с местното население. 

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?