Следвайте ни

Правителството отпусна 1. 3 млн. за ремонт на язовира в Чехларе

viber icon

Правителството отпусна 1 282 625 лева на община Брезово за авариен ремонт на язовира в Чехларе. Проблемът бе поставен пред премиера Бойко Борисов в неделя,  когато той бе на посещение в община Брезово и провери как върви ремонтът на пътя Брезово-Раковски. Тогава Борисов се срещна и разговаря с кмета на община Брезово Христо Енков.

 Язовирът край Чехларе  е собственост на общината. След проливните дъждове през юни миналата година малката стена на съоръжението  се пропука и  се нуждае ремонт, припомни Енков. 

Веднага след като бе установен проблемът общината изготви проект за ремонта. С този проект кандидатствахме пред Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане, заяви пред „Марица“ кметът на община Брезово.

Проектът бе одобрен и очаквахме финансиране от държавата и то вече е факт. Преди броени дни, когато бе срещата ми с г-н Борисов, той пое ангажимент за съдействие и днес / б.а. 14 април/  община Брезово получи необходимото финансиране, коментира кметът на Брезово.

Язовирът в Чехларе е един от водоизточниците на селото. В момента той е пълен. Предстои неговото източване, за да бъдат извършени ремонтните дейности. Селото няма да остане без вода, то има и други водоизточници, взели сме мерки да не възникнат проблеми, обясни още Енков.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?