Следвайте ни

Потвърдиха първи случай на COVID-19 в Карлово

viber icon

Първи случай на коронавирус в Карлово съобщи председателят на Оперативния кризисен щаб ген. Мутафчийски, информацията бе потвърдена от управителя на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ д-р Христо Пелев.

Два теста в лабораторията на ВМИ и Националната референтна лаборатория са потвърдили, че 59-годишна жена Карлово е болна от COVID-19. Както „Марица“ вчера съобщи още в събота тя бе изолирана в Инфекциозно отделение на общинската МБАЛ. Жената се е върнала в края на седмицата от Англия, тя е била пропусната в двете летища в Лондон и София, но когато се прибрала вкъщи почувствала болки в гърлото  и вдигнала температура 38.7 градуса. Жената позвънила на тел. 112. При прегледа нямала типичните симптоми – нито кашляла, нито имала задух. Тя обаче имала сърдечни проблеми, неотдавна и бил поставен стент. Затова д-р Пелев предприел мерки и я изолирал в Инфекциозното отделение. За нея се грижи медицински екип. 

Утре в Карлово ще пристигне екип на РЗИ-Пловвид. Тогава в болницата ще пристигнат и писмено резултатите от двата теста на жената. В Карлово ще бъде доставен и хининов препарат, с който се лекува тежката форма на COVID-19. Засега обаче карловката е в средна форма на заболяването.

По данни на РУ Карлово към 16:00 ч.  вчера  поставените под домашна карантина в община Карлово и община Сопот са 156, от тях 118 от община Карлово и 38 от община Сопот.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?