Следвайте ни

Потвърдиха първи случай на COVID-19 в Карлово

viber icon

Първи случай на коронавирус в Карлово съобщи председателят на Оперативния кризисен щаб ген. Мутафчийски, информацията бе потвърдена от управителя на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ д-р Христо Пелев.

Два теста в лабораторията на ВМИ и Националната референтна лаборатория са потвърдили, че 59-годишна жена Карлово е болна от COVID-19. Както „Марица“ вчера съобщи още в събота тя бе изолирана в Инфекциозно отделение на общинската МБАЛ. Жената се е върнала в края на седмицата от Англия, тя е била пропусната в двете летища в Лондон и София, но когато се прибрала вкъщи почувствала болки в гърлото  и вдигнала температура 38.7 градуса. Жената позвънила на тел. 112. При прегледа нямала типичните симптоми – нито кашляла, нито имала задух. Тя обаче имала сърдечни проблеми, неотдавна и бил поставен стент. Затова д-р Пелев предприел мерки и я изолирал в Инфекциозното отделение. За нея се грижи медицински екип. 

Утре в Карлово ще пристигне екип на РЗИ-Пловвид. Тогава в болницата ще пристигнат и писмено резултатите от двата теста на жената. В Карлово ще бъде доставен и хининов препарат, с който се лекува тежката форма на COVID-19. Засега обаче карловката е в средна форма на заболяването.

По данни на РУ Карлово към 16:00 ч.  вчера  поставените под домашна карантина в община Карлово и община Сопот са 156, от тях 118 от община Карлово и 38 от община Сопот.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?