Следвайте ни

Илияна Йотова вт Калофер: Посветиха на Ботев изложба в Задунаево

viber icon

Изложба, посветена на живота и делото на Христо Ботев, бе открита вчера в Задунаево, Украйна, където поетът е живял и преподавал. Начинанието бе инициирано от Илияна Йотова с подкрепата на кмета на Калофер Румен Стоянов, министъра на културата Балабанов, както и с материали, предоставени от директора на музея в Калофер Ася Николова и от директора на Народната билиотека в София. Това съобщи Илияна Йотова днес в Калофер в националния музей "Христо Ботев".

"Преди повече от година бях на среща с българите в Задунаевка и те ни заклеха да превърнем това свято място в музей", заяви Йотова. "Първата крачка вече е направена, а изложбата ще продължи да се развива. В Задунаево има училище, където тази година ще започнат обучение над 10 българчета. Ще се радвам с вас в удобен момент да отидем там и да го посетим, добави Йотова.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?