46
Следвайте ни

Полицията в Карлово започва проверки за зелен сертификат

viber icon

Полицията започва проверки за зелен сертификат и спазване на мерките срещу разпространение на Ковид-19 в Карлово. Ще се проверяват търговски обекти и заведения, е заявил началникът на Районното управление на МВР в Карлово главен инспектор Сълко Литов.

Вчера Общинският кризисен щаб проведе заседание във връзка с новата заповед на министъра на здравеопазването с актуални мерки срещу Ковид 19, влизащи в сила от 00:00 часа на 21 октомври 2021 година.

Кризисният щаб се ръководи от кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов, в него участват заместник-кметовете Антон Минев и Данка Люртова, секретарят на Общината Стефан Стефанов, председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров, началникът на Районно управление – главен инспектор Сълко Литов, управителят на Медицински център 1 – д-р Атанас Юнаков, заместник-командирът на 61-ва Стрямска бригада – полковник Мирослав Костадинов, Иван Мичев от карловската болница и общинският съветник д-р Иван Моллов. Те разгледаха противоепидемичните мерки в заповедта на Министерството на здравеопазването и обсъдиха произтичащото от тях взаимодействие между институциите.

Към момента в ковид отделението в МБАЛ  „Д-р Киро Попов“ има 31 пациенти при 47 легла, разкрити с решение на Областния кризисен щаб и РЗИ, стана ясно на срещата. Медицинският център разполага с всички видове ваксини, като се наблюдава засилен интерес към поставяне на трета доза.

    От следващата седмица се възобновяват заседанията на Общинската комисия за ковид ситуацията, председателствана от Доньо Тодоров.

Членовете на Общинския кризисен щаб апелират за проява на отговорност от всички, които до момента не са имунизирани и застрашават здравето на околните: Ваксинирайте се, пазете себе си и близките! За по-голяма сигурност поставете бустерна доза 180 дни след завършения ваксинационен процес, призоваха от Кризисния щаб.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Литов,

Литов,

20.10.2021 | 17:08

Почвай да си проверяваш и твойте хора, щото малко са ваксинираните от тях.

Отговори
3 0
Дии

Дии

20.10.2021 | 16:59

Много работлив тоя Сълко Литов. Медал ще му дадат и 70 девственици ще го чакат в рая.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?