83

Полицейски участък в Розино ще пази 12 хиляди души в Подбалкана

Нов полицейски участък откриха  днес заместник-главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев  и кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.  Участъкът се намира в Розино, най-голямото село в Подбалкана, което наброява близо 5000 жители. На събитието присъстваха директорът на Областната дирекция на МВР Георги Чергов и началникът на РУ на МВР-Карлово Генчо Гусев, както и десетки жители на Розино.

 

Полицейският участък действа от около година, но от днес той е настанен в самостоятелна сграда. За целта община Карлово ремонтира част от сградата на бившата здравна служба и вложи в нея 108 хиляди лева за вътрешни ремонти и обзавеждане и 37 хиляди лева външни ремонти. 

Община Карлово планира в началото на следващата година да закупи високопроходим автомобил и така да подкрепи още дейността на  служителите, съобщи Кабаиванов.

В участъка работят 25 полицаи. Те осигуряват  реда и безопасността в Розино, Клисура, Христо Даново, Кърнаре, Певците, Столетово, Иганово, Слатина. В тях живеят около 12 хиляди души.

Полицейският участък се обособява в Розино по инициатива на местната власт в община Карлово. Необходимостта от повече полицейско присъствие в този район е заради по-високата битова престъпност, както и заради натоварения трафик на Подбалканския път, който преминава през населените места.

Въпросът за полицейски участък в Розино бе поставен още през 2007 г., припомни кметът на общината д-р Емил Кабаиванов. От тогава досега са проведени поредица от разговори с МВР и структурите на министерството в областта и общината.

Кабаиванов изрази удовлетворение от осъществяването на това намерение. Хората тук ще се чувстват по-сигурни и по-спокойни, коментира той. Отварянето на полицейския участък се посреща добре и от местното население.

През 2019 г. в Розино бе открита полицейска приемна, това стана  след няколко случая на сбивания между големи ромски фамилии, при които имаше един човек почина в резултат на тежък побой, при други мелета имаше много ранени.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?