Следвайте ни

Полицейски десант в нощните клубове на Хисаря

viber icon

Полицията провери спазват ли се противоепидемичните мерки в нощните заведения на територията на районното управление в Хисаря,  след като най- нетърпеливите за забава напълниха нощните клубове в курорта и имат ли отговорно отношение в работата си  собствениците на питейни заведения, както и  техните посетители когато са в заведения, след като нощният живот се завърна с пълна сила. В проверката участваха служителите на Специализираните полицейски сили и РЗИ - Пловдив.


За времето от 02.00 ч. до 03.30 ч. на 26.07.2020 г. са проверени 187 лица, работещи и посетители в нощен клуб "АДИКТ" в гр. Хисаря. 10 акта са съставени по  чл. 8 ал. 3 от Закона за закрила на детето - посетителите  са били без придружител на обществено място след 22.00ч. Служител на частна охранителна фирма е санкциониран за неносене на лична идентификационна карта.  Глобени по Закона за българските лични документи са 4 от посетителите.  7 броя са актовете за устоновяване на административно нарушение по чл. 56 Ал 1 от Закона за здравето,който забранява тютюнопушене в закрити обществени места. Два са съставените констативни протоколи  за извършени проверки по Закона за здравето- а именно неспазване на препоръчителния допустим брой посетители с оглед спазване на противоепидемичните мерки.


Час и половина по-късно е извършена проверка и в денс-клуб "ЦЕНТРАЛ" , който се намира в село Калояново.


В хода на работа служители на Специализираните полицейски сили са проверили 37 лица. Съставен е един акт по чл. 16, ал.2 от Закона за защита от шума в околната среда. Две са констатираните нарушения по Закона за здравето. В хода на акцията са съставени 23 акта, като  проверените лица са  224 лица.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?