Следвайте ни

Пожар изпепели дома на тричленно семейство

viber icon

Семейство от Песнопой остана без дом, къщата на Митьо Стайков изгоря в пожар миналата нощ. Огънят лумнал около полунощ, синът му Георги се събудил в 1.30 часа. Той видял първоначално силна светлина и събудил баща си и баба си, с които живеели заедно. С баща си подали сигнал на тел. 112, след около 30 минути на място пристигнали пет пожарни от Карлово и Хисаря. Огнеборците успели да спасят  от пламъците съседните  къщи, които са в непосредствена близост до къщата на Стайкови.

Огънят тръгнал от домашната дърводелска работилница, която 58-годишният Митьо Стайков наследил от баща си. Хората предполагат, че там е възникнало късо съединение. От искрата се подпалила най-напред работилницата. Огънят се е пренесъл към къщата, долепена до нея.

Митьо, 76-годишната му майка и синът му се спасили от пожара по чудо. Ако Георги не се бе събудил и тирмата щяха да изгорят, коментират в селото.

 А огнеборците успели да спасят една от стаите в двора. Макар тя да  е подгизнала сега от водата от пожарните  при гасенето на огъня,  най-вероятно в следващите дни пострадалото семейство ще се опита да си устрои бита там.

Голяма трагедия сполетя тези хора, изгоря покъщината им, дрехите им, нямат и храна. Ще направим всичко възможно да им помогнем, сподели кметицата на Песнопой Янка Чонова.

Жители на селото вече събират помощи за семейството на Митьо. В  първия работен ден ще се обърна към общината за помощ, ще са необходими средства и за храна, и за подслон, заяви Янка Чонова.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?