1939

Погром в Карлово: Неподозирани щети след страшната буря СНИМКИ

Нови, неподозирани снощи, щети излизат тази сутрин след наводнението в Карлово. Те са по водната и по градската инфраструктура, както и по сградите и частните домове. Както "Марица" вече съобщи най-пострадала е професионалната гимназия по жп транспорт "Христо Смирненски", където са наводнени кабинети и техническа лаборатория.

В четвъртък и петък в училището трябваше да се проведат матури. След съгласуване с Регионалното управление по образование Пловдив и директорката Антоанета Плакова, се обсъжда вариантът матурите да се проведат в друго карловско училище. Това съобщи директорът на учебното заведение Стефан Филчев.

Преди час с него се свърза кметът на София Йорданка Фандъкова и предложи помощ на училището, като изпраща екип от техника и специалисти, който има опит за справяне в такава ситуация.

Директорът е направил застраховка на училището за подобни критични ситуации и в момента очаква застрахователите да оценят щетите.

Районът на училището е най-пострадал от бедствието в Карлово. В този район без вода са четири единадесет етажни блока. Водопреносната тръба минава под моста на дерето Меден дол и буйните води и наносите снощи са я разкъсали. Пострадала е също част от подпорната стена и има над двадесет наводнени къщи на улица "Яне Сандански".

Една от причините за голямото наводнение в този район е задръстрването от огромно количество битови отпадъци, изхвърляни постоянно от ромите в дерето Меден дол.

Тази сутрин доброволци се събират, за да помагат за разчистването на отпадъците.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
jana

jana

23.08.2022 | 14:52

Докато не започнем всички като общество да подаваме сигнали, да търсим отговорност, да изискваме от чиновниците да си вършат работата, защото заплатите им идват от нашия джоб. Така ще си я караме, а корабът бавно и сигурно потъва. Всеки гледа да не се случи на него и до там. Не трябва да си мълчим, а ежедневно да търсим отговорст, тогава като гражданско общество ще имаме успех.

Отговори
0 0
КОЧИНА

КОЧИНА

23.08.2022 | 10:22

ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА Е КОЧИНА .....САМО СЕ УДЯ ДО КОГА ЩЕ НИ ПАЗИ ГОСПОД С ТОВА ЗАЛЕСЕНО КОРИТО НА МАРИЦА..ТО В ГОРАТА НЕ ОСТАНАХА ТОЛКОВА ДЪРВЕТА......ТОГАВА ТРЯБВА ДА НАХЛУЕМВ ОБЩИНАТА И ДА ГИ БЕСИМ ЕДИН ПО ЕДИН.МЪРЛЬОВЦИТЕ...

Отговори
4 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

23.08.2022 | 09:21

пред ПРИРОДАТА сме бесилни и ХОРА помагайте СИ

Отговори
4 0
Карловец

Карловец

23.08.2022 | 09:40

Това дере събира водата при порои от Балкана.Същото е много стеснено.Където е текло пак ще тече.За съжаление следващия път къщите може да "отплуват" към гр Баня

Отговори
3 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?