Следвайте ни

Подготвят ремонт на улици в калояновските села

viber icon

Община Калояново подготвя няколко улици за ремонт и асфалтиране. Те са в Калояново, Ръжево Конаре, Дуванлий, Житница и Отец Паисиево. Ремонтът е заложен в капиталовата програма на общината и общата стойност на обществената поръчка е 220 000 лева. Процедурата по избор на изпълнител вече е в ход. 

Предвидено е три улици в Ръжево Конаре, които не са асфалтирани, да бъдат подравнени,  насипани с трошен камък и валирани. Същата дейност ще се извърши по една от улиците в  Отец Паисиево, разказа пред „Марица“ временният кмет на община Калояново Веселин Бонов.

В селата Дуванлий и Житница ще бъдат асфалтирани по една улица.

Калояново улица „Ралица“ ще бъде насипана с трошен камък и валирана.

Междувременно общината провежда процедура по обществена поръчка за избор на изпълнител за ремонт на общинска пътна мрежа след зимния сезон. В дейностите е включен и запълване на дупки по улици в общината.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Калояновец

Калояновец

26.08.2021 | 09:32

Става дума за ул. Христо Ботев в с. КАЛОЯНОВО

Отговори
1 0
Калояновец

Калояновец

26.08.2021 | 09:31

А какво ще каже г-н кмета /временно изпълняващ длъжността/ за ул. Христо Ботев ? за която се оказа, че три пъти по документи е асфалтирана ???? Това не се е случвало нито един път от № 25 нататък. А тази част, която е асфалтирана до № 25 е било много отдавна по времето на социализма. Цялата улица е в дупки. Вдига се ужасен прахоляк. Апелирам управата на с. Калояново да вземе необходимите мерки за тази улица, защото крайно време е вече да се сезира прокуратурата, за да се види как така 3 пъти е асфалтирана ??? Или формалното запълване на дупки се води асфалтиране ????? Кажете г-н кмете ??????

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?