71

Подготвят първия празник на българската роза в Иван Вазово

Ден на българската роза 2024 г. ще се проведе за първи път в Община Калояново. Празникът ще е в село Иван Вазово. Концерт-спектакъл, посветен на маслодайното цвете, ще събере  жителите на Иван Вазово и гости от региона. Събитието започва в 11 часа на 15 юни, събота, в центъра на селото. Ще има възстановка на ритуала „Розобер“, танци на самодейните състави при  от НЧ „Просвета-1907“ с . Ръжево Конаре и НЧ „Искра-1921“ с Калояново, мажоретки рози и младата талантлива изпълнителка Елизабет Кирова .

Кулминацията на празника ще бъде конкурса за Царица на Розата. В него ще участват около 25 момичета от община Калояново. Те ще се състезават в 2 категории-от 7 до 12 години и от 12 до 18 години. Ще бъдат избрани малка и голяма Царица на Розата.

В журито ще бъдат Дарена Петкова-заместник-председател на Управителния съвет на националната камара за мода на България и Надя Вълева-президент на Президентския съвет  на Европейски моден съвет, обединяващ 28 страни от Европа. Двете дами ще връчат награди от името на институциите, които представляват. Момичетата ще трябва да впечатлят компетентното жури с естествената си красота и цялостна визия.

Победителките ще получат награди от генералния спонсор на събитието.

Празникът продължава с народен оркестър.

Събитието е организирано от община Калояново и кметство Иван Вазово и е част от културния календар на общината.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?