49
Следвайте ни

По китайския календар: Маестро Димитър Рашков поздрави приятелите си със 100 рисунки на Черния тигър

viber icon

Скулпторът Димитър Рашков поздрави своите приятели с великолепни рисунки на Черния тигър. Маестрото, който е изключителен ваятел, не пропуска в края на всяка година да подари на  близките си и почитателите на творчеството му, рисунки на знаците на Китайската Нова година. За предстоящата 2022, която е година на Черния воден тигър, той вече направи над 100 рисунки, всяка от които разкрива различна черта на красивата и дръзка котка. Но във всяко изображение  може да се открият и прилики с човешкия характер.

Рашков рисува както диша, прави го постоянно, когато не извайва своите великолепни скулптури. Така само за една декемврийска вечер се родила първата серия тигри. Няколко дни по-късно рисунките станаха над 100.

Героите от митологията, зодиакалните знаци по гръцкия хороскоп, християнските светци, природата и нейните обитатели населяват богатото творчество на художника. Повече от 20 години Димитър Рашков поздравява приятели и близки с рисунки на знаците на идващата Китайска нова година. А когато беше общински съветник в Карловския парламент той подаряваше на всеки от колегите си по една рисувана от него уникална картичка за Нова година. 

Самият Димитър Рашков е зодия Стрелец, а по китайския хороскоп е Кон и има пълно покритие в характеристиките на  човека, роден под тези знаци. Но това е само един забавен начин в общуването, уточнява увлечението си скулпторът, който всъщност се вдъхновява и вълнува от вечните и дълбоките човешки теми.

Според китайския астрологичен календар годината на Водния Тигър, която започва на 1 февруари 2022 г. и завършва на 22 януари 2023 г. Хората, родени през 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 и 2022 г., се смятат за много смели и силни. Тигърът (третият знак в цикъла на китайския зодиак) е непредсказуем и недосегаем, така че е много вероятно нещо неочаквано може да ни се случи през новата 2022 година.

Според астролозите Годината на Водния Тигър носи големи и драматични промени и предизвикателства, които ще нарушат реда в живота на зодиите. Те твърдят, че знакът на Черния тигър  ще направи 2022 година  бурна и наситена със събития и повечето зодии ще се изкушат да се впуснат във всякакви интересни ситуации. А с рисунките си Димитър Рашков пожелава Годината на тигъра да донесе късмет, щастие и здраве на всички.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?