Следвайте ни

Планират ремонта на Подбалканския път между Певците и село Васил Левски

viber icon

В ход е проектиране на участък от Подбалканския път на територията на община Карлово от село Певците до село Васил Левски, очаква се то да приключи  до два месеца  и да  стане ясно кога стартира ремонтът. Това заяви кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов след среща с председателя на Управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура  инж. Георги Терзийски. Пътната настилка на този участък е в лошо състояние, трафикът голям, а жителите на региона отдавна чакат обновяване на трасето, подчерта Кабаиванов.

Карлово иска решително подобряване на пътната инфрастукрура в региона,  основните пътища са натоварени и отдавна не отговарят на трафика, който поемат. Затова кметът на общината д-р Емил  Кабаиванов обсъди с шефа на АПИ  възможностите за реализиране на още няколко  важни инфраструктурни  проекта. Най-значимият от тях е изграждането на тунела „Троян-Кърнаре“. В съвременната история той е с над 50 годишна давност.

Категорично е общото мнение, че този проект трябва да остане в Националния план за развитие и да се търсят средства за ново проектиране и изграждането му, тъй като решава най-бързо и лесно връзката между Северна и Южна България. Това е обект от национално значение и за него е необходимо становище на Министерски съвет, заяви на срещата кметът на Карлово.

Разширяването на път ІІ-64 Карлово – Пловдив вече не търпи отлагане, поради факта че през последните няколко години рязко се е увеличил трафика на автомобили, което го прави най-натоварен от второстепенната републиканска пътна мрежа в страната. Инж. Терзийски прие аргументите,  и е на мнение, че е необходимо разширяване - цялостно или на определени места, заяви кметът на Карлово.

По тези две теми Кабаиванов получи  подкрепата на областния управител на Област Пловдив Дани Каназирева.

Община Карлово е готова с предложение за изграждане на кръгови кръстовища на входа на Карлово по републикански път ІІ-64 при разклона за с. Ведраре и Индустриална зона, както и на пресечката на републикански път ІІІ-641 с общински път Карлово – с. Ведраре /при с. Марино поле/.

В този участък има повишена концентрация на пътно-транспортни произшествия, а водачите на МПС шофират с висока скорост по ІІІ-641. Инж. Терзийски пое ангажимент пред кмета да изпрати експерти от АПИ, които заедно с експерти от община Карлово да излязат със становище за необходимостта от изграждане на тези две нови кръгови кръстовища, каза след срещата Кабаиванов.

Във връзка с инвестицията, направена от немските железници във Вагоноремонтния завод в Карлово, д-р Кабаиванов запозна инж. Терзийски с проекта за основен ремонт на ул. „Индустриална“, внесен в Българска агенция за инвестиции. Реализирането на този проект е изключително необходимо, тъй като улицата осигурява достъп до всички предприятия в тази зона на Карлово. 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?