Следвайте ни

Планират ремонт на моста в центъра на село Васил Левски

Четири прага в коритото на река Неволя в село Васил Левски ще спират буйните старопланински води. Тяхното изграждане вече е планирано. Неволя е една от най-непредсказуемите реки, които събират свободно течащи води и потоци в Балкана и при поройни или проливни дъждове става опасна. 

Община Карлово е готова и с проект за ремонт на моста в центъра на село Васил Левски. Това съобщи кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов по време на изнесена приемна в селото миналата вечер. В нея участваха заместник-кметът Антон Минев и секретарят на общината Стефан Стефанов.

Предстои монтирането на пет камери за видеонаблюдение в селото, те ще бъдат поставени на места, посочени от кметството, коментираха Кабаиванов и кметът на селото Доньо Тодоров. До края на годината село Васил Левски ще е включено в системата за компостиране на зелени и биоразградими отпадъци, тя ще обхване населените места в цялата община.

Досега са сменени водопроводът и настилката на две от най-проблемните улици, осигурено е финансиране за ремонт и нови водопроводи на още две улици. Работата ще започне през септември заедно с новото водохващане за селото. Дейностите там ще се извършват от "Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Пловдив.

 

       

Цветана Георгиева

Кореспондент Карлово екип "регион"

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?