Следвайте ни

Планински спасител загина при падане от карловската болница СНИМКА

viber icon

52-годишен мъж от Карлово загина днес в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в града. Той е излетял от  прозорец от последния, трети етаж на болница, където е  ковид отделението. Мъжът  е загинал на място. Инцидентът е станал около 11.45-11.50 часа. Лекарите са се опитали веднага да го спасят, но безуспешно.

Загиналият е щатен спасител на Планинската спасителна служба за региона на Централна Южна Стара планина. Не е семеен.

Петър Манолов е  бил в болницата с covid-19, не е бил в тежко състояние, не е бил кислородозависим. Предстояло му е да бъде изписан утре или вдруги ден. Той е  бил в стаята с още двама мъже.

Първоначалната версия е, че мъжът е скочил сам от прозореца. Негови близки приятели обаче смятат, че става въпрос за инцидент.

Снощи той е говорил с някои от тях по телефона, бил е в добро състояние и е споделял, че му предстои изписване. Най-вероятно на мъжа му е прилошало докато е бил на прозореца и е полетял фатално надолу.

Преди да бъде назначен на щат към ППС Петър Манолов бе дългогодишен член на отряда на Планинската спасителна служба в  Карлово, който се състои от доброволци. Той получи назначението през  януари 2015 година, за да координира дейността на отрядите на Планинската спасителна служба в района на Централна Стара планина в Карлово, Сопот и Калофер. На него бе възложена координацията на отрядите с  цел повишаване безопасността на туристите, които посещават планината, подобряване и развитие на възможностите за бърза и точна намеса в случай на нужда

По случая се води разследвате, полицията разпитва очевидците.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

хаха

хаха

14.04.2021 | 16:48

Заради идиоти ,като теб има локдауни и лъжи. Колкото повече хора се хванат е добре за политиците.

Отговори
2 12
Жалко за човека

Жалко за човека

14.04.2021 | 16:20

А тези,които измислиха Ковидлъжите огън да ги гори,боклуци. Една диагноза,един фалшив тест и много печалби за болници и погребални агенции.

Отговори
11 18
haha

haha

14.04.2021 | 16:26

Бахти бунака. Не знаех, че още има идиоти като теб.

Отговори
9 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?