71
Следвайте ни

Пламна комин на 11-етажен жилищен блок в Карлово

viber icon

Пожарна изля  цистерна вода в горящ комин на 11-етажен блок. Огънят плъзнал около 15.00 часа. Пламъци и дим нахлули през отворите в кухните на апартаментите с югоизточно изложение. След това димът се разнесъл из всички помещения. Острата миризма и пушекът подгонили навън обитателите. 

Минувачи първи забелязали, че  от  сградата излиза огромно количество дим. А един от живеещите в блока видял няколко човека, които гледат нагоре към покрива на високата сграда,  където горял пожарът. Хората незабавно подали сигнал на тел. 112.

Апартаментът ни се напълни дим, когато влязох в кухнята нищо не се виждаше, не можеше да се диша. Едва не припаднах, разказа жена от жилищния блок. Стената, в която е коминът,  пожълтя от високата температура. Мазилката и плочките в кухнята се напукаха, разказа тя.

Пожарът  тръгнал от печка на твърдо гориво в един от апартаментите на първия етаж. Коминът на сградата обаче не бил почистван повече от 30 години и саждите се запалили. Това едва не подпалило жилищния блок.

Въпреки димът по стаите, не се е наложило евакуация на обитателите. Те отворили прозорците и вратите и включили абсорбаторите, за да изгонят дима.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?