Следвайте ни

Питейна вода блика като гейзер от водопровода Дъбене-Карлово

viber icon

Авария на напорния водопровод Карлово-Дъбене  изправи жители на карловското село на нокти. Цяла седмица от спукана тръба се излива питейна вода в река Мъртвица. Стоманената  тръбата е с диаметър Ф 600, тя пресича реката. Повредата е по трасето между помпените станции Дъбене 1 и Дъбене 2, а пробойната е точно в коритото на река Мъртвица.  В  зависимост от количеството подавана вода понякога от тръбата блика вода като гейзер.

Мястото е на метри от военно поделение. Кметът на селото заяви, че е подал сигнал за две аварии  на ВиК – Карлово, едната от които била отстранена.

В събота, на 25 януари отстранихме друга авария на същия дводопровод в района на поделението, заяви управителят на В и К – клон Карлово Елен Писачев. Сигналът, който получихме при нас, бе  че наблизо ловци са си направили блато за патици, което се пълни с вода от реката, до тази сутрин нямахме сигнал за друга авария, заяви той. Вече сме информирали ръководството на В и К ЕООД – Пловдив. Утре тази авария ще бъде отстранена, увери Писачев. 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?