2374
Следвайте ни

Писателите отличиха кмета на Сопот Деян Дойнов  като будител

viber icon

Кметът на Сопот Деян Дойнов получи специално признание в Деня на народните будители. С грамота за народен будител го удостои Съюзът на българските писатели. Връчиха я  председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов и издателят Иван Гранитски.

За мен това е голяма особена чест  и привилегия, заяви кметът на Сопот.

Отличието е мотив за мен и за моя екип да продължим да развиваме община Сопот като дом на класическата и съвременна българска литература, допълни кметът.

Той подчерта, че сопотненци са закърмени с Вазовото слово и изпитват дълбоко уважение към големите имена на съвременната българска литература, но гледат и напред и търсят младите таланти, които сега са тръгнали по своя път.

Вазовият род е емблемата на града, но има и други видни сопотненци, които са оставили ярка следа в българската култура, посочи от кметът на града. Тази година, макар и насред пандемия, общината подпомогна издаването на книга за делото на Архимандрит Кирил Нектариев - един от най бележитите дарители на България.

А Вазовите тържества и връчването на Националната Вазова награда за литература не са празници само на Сопот, те са национални празници, чиято цел е да отвори вратите и да даде път на словото и литература към всеки български дом, заяви Деян Дойнов.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?