Следвайте ни

Пети ден без следа! Горещи новини от издирването на изчезналия младеж в Стара река

viber icon

Пети ден издирват изчезналия в Стара река край Карлово 21-годишен младеж, но засега без резултат. Както „Марица“ съобщи, Петър Лухов е в неизвестност от 5 май вечерта, когато към 20.00 часа в района на водопад Сучурум бяха намерени раницата, якето и телефона му.

Предполага се, че младежът е скочил от 12-метровия водопад и най-вероятно не е оцелял. Карловската полиция и доброволци веднага започнаха претърсване на реката след водопада, в издирването се включиха и водолази от РД Пожарна безопасност и защита на населението.

Вчера и днес Стара река бе основно претърсена отново, акцията и двата дни бе организирана от приятели на Петър Лухов, в нея участва и бащата Иван Лухов.

Нивото на водата в Стара река и Стряма е силно намаляло спрямо деня, в който Петър изчезна. Въпреки очакванията това да се окаже благоприятно и да бъдат открити следи или тялото на младежа, това не се случи.

Разделихме се на двойки и обходихме цялото протежение на реката в града, разказа Светлозар Янков, общински съветник, за който това е поредната доброволческа акция, в която се включва. Янков участвал в претърсването на реката в съботния ден до около 13.00 часа. Според него група доброволци се качвали дори и по течението на Стара река нагоре в Балкана и стигнали до друг по-малък водопад, който местните наричат Стария Сучурум.

Младежите днес отново са проверили вирове и подмоли в Стара река, но не са попаднали на следа. Доброволци претърсват и района на река Стряма на юг от Карлово, но от Петър Лухов няма никакви следи.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ханко от с. Осеня син на Чорбоколавъра Станулкин

10.05.2020 | 17:48

мл. се е пребил у скалите

Отговори
0 0

Ханко от с. Осеня син на Чорбоколавъра Станулкин

10.05.2020 | 17:47

младото се е пребил у скалите,неспо... либоф

Отговори
0 0

Ханко от с. Осеня син на Чорбоколавъра Станулкин

10.05.2020 | 17:46

Младежа се е претрепал,коя е при4ината,неспо....либоф

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?