71

Първа мобилна кланица монтират в Розино

Мобилна кланица ще монтират в Розино, в нея ще се транжира, преработва и съхранява месо от собствената ферма. Това е първата мобилна кланица,  която ще работи в региона. Тя ще бъде разположена в местността Горен Кошелан край Розино и е собственост на „Шамбала Дивелпмънт“ ЕООД на Исмал Мешиев. Фирмата развива хотелиерска, туроператроска и турагентска дейност, ресторантьорство, консултантска дейност; търговско представителство и посредничество, вътрешна и външна търговия на едро и дребно. 

Кланицата ще преработва само месо от собствената ферма  и няма да приема животни от други ферми. Страничната животинска продукция ще се съхранява в специално съоръжение, което е част от това инвестиционно предложения. Страничната животинска  продукция ще се предава на специализираните фирми за унищожение по съответния ред.

Край мобилната кланица ще бъдат позиционирани още няколко мобилни съоръжения, необходими за дейността. „Шамбала Дивелпмънт“ ще закупи и мобилен склад за месо и месни продукти, както и електрически миничелен товарач и електрически специализиран хладилен минибус заедно със зарядна станция в имота. Ще има още мобилни модулни контейнери за добив и транжиране на месо от собствени преживни животни. Инвестиционното предложение не предвижда изграждане на сгради. Мобилният комплекс ще може  да бъдат преместван. Той ще обслужва единствено нуждите на фермата. Той ще се захранва от собствена фотоволтаична инсталация с батериен блок.

Капацитетът на пункта ще е до 1 брой едро преживно животно седмично. Съоръжението е абсолютна автономно при осигуряването на работния процес, обезпечаване с електрическа енергия, воден ресурс, както и цистерна за събиране на мръсната вода.

В склада се предвижда да се съхранява прясно телешко/говеждо, биволско месо котлетни части. Месото подложено на сухо зреене е предназначено за продажба за едро. В обособена хладилна витрина при температура 0 + 2 °С ще са поставени стекове и бургери, произведени единствено в собствени обекти. Месото подложено на сухо зреене е неопаковано, а всички други продукти са предварително опаковани във вакуумни опаковки.

Снимката е илюстративна

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?