49

Отвориха екопътека "Бяла река" след 2 месеца ремонт

Отвориха отново екопътека Бяла река, един от най-посещаваните обекти в Национален парк „Централен Балкан“. Съоръжението е изцяло реновирано, подновени са мостове, стълби, парапети. Екопътеката бе затворена за посетители заради ремонта в продължение на два месеца.

За да обявяват нейното отваряне пред входа и край Калофер, дойдоха заместник-министърът на околната среда и водите Николай Сиджимов, заместник-кметът на община Карлово Николай Цветков, кметът на Калофер Драгомир Боев. 

Директорът на Дирекция „НП Централен Балкан“ инж. Цанко Киранов благодари на институциите и екипите, които са участвали в ремонта на съоръжението.

Участниците в събитието, сред които и младежите от Младежкия информационен център в Карлово, минаха през част от трасето.

Екопътека “Бяла река“ е открита през 2004 г. и се намира на около 6 км от Калофер, на територията на Национален парк „Централен Балкан“. Отворена е целогодишно, а след обновяването е напълно обезопасена, заяви от дирекцията на Национален парк „Централен Балкан“. Препоръчително е обаче преди да предприемат излет, туристите и посетителите винаги да се съобразяват с атмосферните условия.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Реалист

Реалист

05.12.2023 | 15:33

А нещо за състоянието на пътя до нея, даже не мога да го нарека път.

Отговори
13 0
Аз кой

Аз кой

09.12.2023 | 02:18

Просто не ходи няма път и по добре

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?