Следвайте ни

Отличничката Виктория представи българския фолклор на форум в Русия

viber icon

18-годишната Виктория Трифонова от Карлово показа богатството на българския фолклор с китка танци от различни фолклорни области на България  на младежки форум в руския град Владимир. Лъчезарното момиче очарова участниците във форума. Виктория е отличничката на Пловдивска област, удостоена с национална диплома за най-висок успех при завършването на средното си образование, тя е Лаванулова фея от фестивала на ароматното растение и танцьорка в ансамбъл „Розова долина“ в Карлово. 

Като активистка на Младежкия информационен център Виктория участва заедно с младежи доброволци от Карлово в международен форум „Бъдещето –това сме ние“ в побратимения на Карлово град Владимир в Русия.  

Начело на групата бе ръководителката на Младежкия информационен център Цветина Захарлиева. Форумът е част от проект на Владимирския Евроклуб и се осъществява с подкрепата на Президентския фонд на Русия и Програмата за младежки дейности на Община Карлово.

В продължение на четири дни в края на август младежи от България, Беларус и Русия споделяха добри практики за младежки доброволчески инициативи, като дори съвместно се включиха в доброволческа акция за разчистване горите около замъка „Муромцево“. 

Част от заседанията на форума се проведоха във Владимирския университет, носещ името на Александър и Николай Столетови. На входа на университета стоят скулптурите на двамата братя, изработени от карловския скулптор Димитър Рашков и дарени от Община Карлово на град Владимир. С университетски преподаватели младежите разискваха теми за културни стереотипи, значението на патриотичното образование за младите, насърчаване доброволчеството и изучаването на чужди езици, разказа Цветина Захарлиева.

На един от площадите на Владимир всяка страна представи своята култура и традиции с традиционни носии и танци, като едната от българските носии е изработена по проекта от руските партньори. 

Официалното откриване и закриване на форума се състоя в залата на Младежкия дом на град Владимир, където Виктория Трифонова  показа богатството на българския фолклор. Домакините също бяха подготвили богата културна програма с детски и младежки певчески и танцови състави с впечатляващи костюми и хореографии, разказа Цветина Захарлиева.

 

 

 

 

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?