Следвайте ни

Откриват социални домове за възрастни в Карлово

viber icon

Откриването на два социални дома за пълнолетни лица подготвя община Карлово. Единият от тях ще бъде за пълнолетни лица с умствена изостаналост, другия за хора с деменция. Общинският съвет даде ход на процедурата, по която общината да кандидатства за финансиране на проектите, а още на следващия ден кметът на Карлово Емил Кабаиванов внесе апликационните форми в Агенция Социално подпомагане към Министерството на труда и социалната политика.

Общината ще предостави помещенията за двата социална дома. Единият от тях ще бъде настанен в сградата на бившето поделение на ХЕИ, другият в бившата зъботехническа работилница. И двата обекта се намират в двора на МБАЛ – Карлово. Социалните домове ще бъдат за настаняване от семеен тип.

Финансирането им ще е с европейски средства, а медицинското обслужване ще се осъществява от общинската болница, за което тя ще получава приходи.

Досега в Карловска община бяха разкрити няколко социални заведения за деца и младежи лишени от родителски грижи и с увреждания, които също за настаняване от семеен тип.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?