2374

Още държавни пари тръгват към Каравелово за ремонт на моста и улиците

Още пари за възстановяване на Каравелово след наводнението на 2 септември ще предостави държавата. Това ще стане след заседание на Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване към Министерския съвет, което ще се проведе на 15 февруари, съобщи кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов пред десетки жители на Каравелово, които получиха като помощ климатици от Министерството на енергетиката.

С поредната помощ на държавата за Каравелово ще се финансира проектирането и изграждането на постоянния мост  над Татлъ дере. Част от парите представляват аванс за ремонт на  улиците „Георги Димитров“,  „Еделвайс“, „1 май“, „Христо Христев“.

За ремонта на ул. „Ленин“ парите са осигурени и в момента се провежда процедура за избор изпълнител. 

Общината е приключила процедурата за избор на изпълнител за възстановяване на уличното осветление при подходящо време работата ще започне, увери Кабаиванов.

Община Карлово проведе успешна процедура за избор на проектант на ремонта на детската градина в Каравелово. Утре в селото пристига  екип, който започва работа по проектиране и веднага след като проектът бъде готов ще започне възстановяване на детското заведение.

Кметът на община Карлово увери, че изгребването на наносите от  Татлъ дере ще продължи докато има нужда. 

В същото време Кабаиванов посочи, че се обсъжда възможността държавното дружество „Напоителни системи“ да поеме почистването на речните корита в България. Този въпрос е бил обсъден при областния управител на Пловдивска област. Предстои предложението да бъде разгледано в Министерството на земеделието и Министерския съвет. Такова решение се налага тъй като общините не могат да се справят с тази дейност. Ако Министерският съвет приеме, „Напоителни системи“ ще поемат почистването на речните корита в България целогодишно, коментира кметът на Карлово.

Каравелово и Богдан все още са в частично бедствено положение, а изгребването на речните корита, запълнени повторно с пясък  и земна маса продължава.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?