Следвайте ни

Осъдиха Пламен Майстора от Карлово, няма да ремонтира коли 3 години

viber icon

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Карлово е осъден 39-годишен мъж за измама при ремонт на автомобили.  Районен съд – Карлово  наложи на известния автомонтрьор Пламен Майстора  наказание от две години „лишаване от свобода“  условно с четири години изпитателен срок. Той има забрана  следващите три години  да упражнява дейността. 

Пламен е осъден затова, че  на 26 септември 2015 г., в  Карлово обещал на свой клиент, 46-годишен мъж,  че ще извърши ремонт на  колата му -  лек автомобил  „Нисан“. Майстора трябвало да поправи  скоростна кутия и да смени контролиращ компютър за нея. В продължение на  около  пет месеца , чак до  11 февруари 2016 г. той обещавал, че ще извърши ремонта. Но в действителност причинил  имотна  вреда в размер на 1 950 лева, което според разследващите и съда   е  престъпление  по чл. 209 ал. 1 от Наказателния кодекс.

От „услугите“ на Пламен Майстора пострадал и друг  клиент. В  периода от 5 януари 2016 г. до 16 юли 2017 г.,  автомонтьорът мамил  39-годишен мъж. Той го уверил, че  е извършил ремонт и монтаж на  двигател на автомобил - джип „Чероки“, който в действителност това не било сторено, което е  престъпление по чл. 232 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че и в двата случая, в  Карлово Пламен е приел за ремонт в сервиза си автомобилите, но не направил такъв. Щетите не са възстановени.

Присъдата на Районен съд – Карлово подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?