46

Оръжейниците от ВМЗ-Сопот готови за протест срещу смяната на борда

Оръжейниците от ВМЗ – Сопот подготвят  протести срещу назначението на новия Съвет на директорите, обявен в петък от министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова. Сопот е на нокти заради поредната промяна, която според работници и синдикалисти не предвещава добри дни за най-голямото държавно предприятие във военно-промишления комплекс, стана ясно през уикенда.

Утре в 8.00 часа сутринта изпълнителните съвети на КТ „Подкрепа“ и Независимия синдикат към КНСБ във ВМЗ се събират, за да решат как да реагират на броженията на работниците, които се засилват.

Това е поредната смяна на ръководството на ВМЗ-Сопот, направена само няколко месеца след последната рокада. Този път обаче начело на предприятието се поставят хора, за които ВМЗ е непозната територия, заяви Димитър Атанасов, председател  Изпълнителния съвет  на „Подкрепа“ в дружеството. Единият член на борда, който сега е назначен, е бивш политически офицер, другият е от предприятие, чиито резултати не са похвални. Това ни притеснява, защото ние се борим за стабилност и сигурност за работниците на ВМЗ. Затова най-вероятното решение на ръководствата на двата синдиката във ВМЗ утре ще бъдат за начало на протестни действия, обобщи Атанасов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
КинтексДалаверИмпекс

КинтексДалаверИмпекс

06.06.2022 | 09:17

През много проксита се продава продукцията. Това е причината за инфлацията във сегашното бледо копие на някогашната оръжейница........

Отговори
1 0
Митко

Митко

05.06.2022 | 16:02

Той Митьо Подкрепата най вътре в нещата нека той стане директор!!!

Отговори
0 0
Гаражна история

Гаражна история

05.06.2022 | 14:16

От завод за пример ... носещ милиарди ... се стигна до печалба 2-3 милиона

Отговори
1 0
стига простотии

стига простотии

05.06.2022 | 12:19

Нинова защо се излага? Това ръководство е от 12.02 тази година. На три месеца само. Нинова- оставка!

Отговори
3 2
сопот

сопот

05.06.2022 | 15:05

То пък сегашния шеф толкова е ,,вътре", че....До април 2022г. 1,45млн загуба!!! Мнооо е навътре! А тия па обявените нови...май само Шаралиев знае за кво става въпрос! Другите- парашутисти на КОРнела!!!

Отговори
4 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?