Следвайте ни

Оръжейниците от ВМЗ решиха: Излизаме на протест, тръгваме към София

viber icon

Оръжейниците от синдикат „Подкрепа“ във ВМЗ – Сопот категорично искат освобождаване на сегашния Съвет на директорите и излиза на предприятието от Държавната консолидационна компания. Те настояват за това вече месец, но тъй като исканията им не са удовлетворени, те тръгват на протест в София. Изпълнителният съвет на „Подкрепа“ във ВМЗ ще поведе група протестиращи към Министерството на икономиката на 24 август, началото на протеста е насрочено за 10.00 часа.

Причината за недоволството на синдиката е затова, че председателя на Съвета на директорите Иван Карабатаков отказва да даде ход на процедури и договори за доставка на материали за работа. Това пък води до нарушаване на работния процес и невъзможност да се изпълняват договори с контрагенти. Промяната е възможна само с нов борд на директорите и излизане на ВМЗ от ДКК, заяви председателят на синдикат "Подкрепа" във ВМЗ Димитър Атанасов.

Ние поставихме тези искания преди близо месец, освен това даваме срок за тяхното изпълнение още две седмици, считано от днес. Ако до 24 август исканията ни бъдат изпълнени, ще поискаме оставката и на министъра на икономиката. 

Преди броени дни министър Кирил Петков заяви, че смята ДКК за излишно звено, но тъй като държавният холдинг, който обхваща дружества в различен предмет на дейност, и в същото време имал заеми от Българската банка за развитие, то първо трябва да се извърши преструктуриране. Още тогава Кирил Петков обясни, че ДДК като голям холдинг, който е междинно звено, създава предпоставки за непрозрачност при управлението на финансовите средства.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Валл

Валл

09.08.2021 | 16:44

Харвардските министърчета започват провала на страната,Хунтата на Зелените Чорапи ще ни занули отново...

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?