Следвайте ни

Оръжейниците от ВМЗ искат оставка на Съвета на директорите, иначе- протест

viber icon

Оръжейниците от ВМЗ – Сопот обявиха готовност за протест, всеки момент те могат да тръгнат към София, за да заявят своите искания  пред  Държавната консолидационна компания, Министерството на икономиката и Министерския съвет. 

Недоволството на синдикат „Подкрепа“ е срещу Съвета на директорите и Държавната консолидационна компания. То изригна още преди месец, когато от профсъюз „Подкрепа“ поискаха оставката на председателя на директорския борд Иван Карабатаков, заради отказа му да подпише договори за доставка на материали и суровини, необходими за производството. Никой досега не си е позволявал такова отношение към производството, ВМЗ има стабилни договори с партньори, предприятието е в добра кондиция, заявиха от профсъюза.

От „Подкрепа“ имат още едно категорично искане – то е за излизане на ВМЗ ЕАД от Държавната консолидационна компания, в която дружеството бе вкарано преди две години, заяви секретарят на синдикална секция „Подкрепа“ във ВМЗ – Сопот Красимир Цветков.

Преди няколко дни синдикатът е изпратил своето становище до служебния министър-председател и до служебния министър на икономиката. Готови сме за протестни действия, заяви пред „Марица“ Красимир Цветков, ще тръгнем към София ако тези искания не бъдат изпълнени, категоричен е той.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?