1553

Окончателно: Временна комисия описва пораженията в наводнените карловски села

Едва след това Общественият съвет ще разпредели даренията, постъпили по сметката, обявена от община Карлово

Общинският съвет в Карлово създаде временна комисия, която да направи окончателен оглед и опис на щетите в пострадалите от наводнението в карловските села на 2 септември. Новият оглед на щетите трябва да даде окончателна и най-точна картина на последиците от бедствието за хората. Той ще бъде основание и за по-справедливо разпределение на събраните дарения.

В състава на 11 членната комисия, която ще направи новите описи влизат председател Весела Сотирова – директор на звено „Инспекторат“ при община Карлово, Христо Иванов - кмет на  Богдан,  Славка Червенова – кмет на  Каравелово; Петър Делков – кмет на  Слатина; Тодор Танковски – кмет на   Войнягово, жители на Богдан, Каравелово, Слатина и Войнягово, избрани в Обществения съвет. Комисията трябва в срок от седем работни дни от публикуване на решението на сайта на общината да изготви доклад, който да бъде предоставен на председателя на Обществения съвет. 

Общинският съвет реши още кметът на общината да издаде заповед за почистване на  изкоренените и с опасност да паднат дървета, храсти и дървени отпадъци по поречието на  Стряма, а контролът да се извършва от кметовете на съответното населено място. Отстранената от речното легло дървесина, годна за ползване, да се предаде безвъзмездно за разпореждане на кметовете на Дъбене, Певците и Клисура за разпределяне на участвалите в почистването доброволци. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?