2374
Следвайте ни

Оживление в Подбалкана, но в туристическите обекти. Пред секциите - пусто

viber icon

Оживление настъпи в Карлово в предиобедните и обедните часове на изборния ден. Има забележимо движение на хора и автомобили по улиците, откритите части на кафенетата са пълни. По площад „Васил Левски“, в Историческия музей и улиците на Старо Карлово има туристически групи.

Около 11.00 часа пред паметника на Апостола в Карлово голяма група от мъже и жени на средна възраст разглеждаха монумента.

От София сме, дойдохме преди малко, ще разгледаме и туристическите обекти в старинната част на Карлово, и нови град, заяви пред Марица Магдалена Горин от туристическа агенция в София, която водеше група от 15 човека. 

Освен Карлово маршрутът включва Сопот и Калофер.

Екскурзията е планирана преди повече от месец. Ще имаме време да се приберем в София, ще бъдем там в 17.00 – 17.30 часа и всеки, който е решил, ще има време да отиде да гласува, обясни тя.

Ще отидем да гласуваме, казаха Мая и Маргарита  от същата група. От Карлово до София се стига за по-малко от два часа,  така че около 17.00-18.00 часа ще сме в избирателните секции, споделиха те. Но сега ще се насладим на хубавото време и на чудните гледки в Карлово и региона, казаха още те и отделиха време да пият кафе на пясък в Бухаловия хан.

Макар да  е решаващият тур на президентските избори, днес има повече хора в туристическите обекти, отколкото миналата неделя, сподели пред репортера Емилия Анастасова, аниматор в туристически комплекс „Старинно Карлово“. Може би причината е хубавото време, смята тя. Миналата неделя бе мрачно и студено. Но днес от сутринта има раздвижване. 

Доста хора – и семейства с деца, и няколко групи бяха избрали да посетят Историческия музей в Карлово. Част от тях са от града, друга част от Пловдив и София. Но Карлово е близо и до двата града и до вечерта може да се приберат и да гласуват, коментираха екскурзоводи в музея.

Десетки посетители имаше до ранния предиобед и в Националния музей „Васил Левски“.

За разлика от туристически обекти, където оживлението бе очевидно, около избирателните секции в Карлово и Баня беше по-скоро пусто. 

Денят е много топъл и слънчев, вероятно повечето хора са излезли за разходка или имат домашна работа, но очакваме в секциите да има по-голямо оживление след 16 часа, посочи член на СИК в Карлово. Според него и миналата неделя в късния следобед до секцията дошли повече гласоподаватели, отколкото преди обед.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

да не рИвете?

да не рИвете?

21.11.2021 | 15:23

После турчулята редят парламента, аме ще го редят, като не гласувате!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?