Следвайте ни

Огромна мечка пази новия парк в Сопот СНИМКИ

viber icon

Огромна  кафява мечка донесе кметът на Сопот Деян Дойнов в новия парк в града.  Тя вече посреща и пази децата в  жк „Сарая“. Фигурата, която бе монтирана вчера, е поставена между детската площадка и съоръженията за фитнес на открито и вече е символ на този градски район.

Мечката бе докарана от село Овчарци, община Сапарева баня лично от кмета на община Сопот Деян Дойнов. Градоначалникът поръчал изработката и на известния дърворезбар Васил Говедарски.

Надявам се мечката да се превърне в символ и закрилник на новия парк в жк „Сарая“, ,а според народните вярвания и предания мечката предпазва  и от болести, заяви при монтирането на  огромната дървена фигура Дойнов. Кафявата мечка е символ на Национален парк „Централен Балкан“, който започва на около 200 метра от новото място за отдих на сопотненци. Кметът благодари на Васил Говедарски за майсторската работа.

Новият парк в жк „Сарая“ бе открит на 5 септември, която Сопот чества 17 години от учредяването на подбалканската община. Там вече има голяма детска площадка, зона за фитнес на открито и предстои озеленяването на терена. Паркът бе изграден със средства на общината и на бизнесмена Петър Манджуков.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?