Следвайте ни

Общинският съвет на Калояново избира временен кмет

viber icon

Общинският съвет на Калояново избира тази вечер временен кмет на общината. Заседанието на местния парламент е насрочено за 17.00 часа. На него председателят на общинския съвет д-р Младен Петров ще предложи съветниците да изберат  Пламен Николов от НФСБ или Веселин Бонов от БСП да поеме кормилото на общината. 

Досега Николов е отговарял за общинската собственост, а Бонов е с ресор образование, здравеопазване и култура. 

Както „Марица“ писа до избор на временен кмет на Калояново се стигна след като досегашният Георги Георгиев бе отстранен от поста от Общинската избирателна комисия заради влязла в сила присъда. Районният съд в Пловдив осъди Георгиев за шофиране след употреба на наркотици.

Според д-р Младен Петров работата на администрацията не е спирала заради делата на досегашния кмет Георги Георгиев. Служителите са опитни, секретарят на общината  Павел Павлов също полагаше усилия работата да върви.

Избраният тази вечер временен кмет на Калояново ще управлява общината до провеждането на редовни избори. Те ще бъдат насрочени с указ на президента на Република България.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?