Следвайте ни

Общинската болница в Сопот остана без управител

viber icon

Общинската болница „Иван Раев“ в Сопот остана без управител, след като в обявения срок никой не се яви на конкурс за този пост. За това алармира кметът на общината Деян Дойнов в писмо до председателя на Общинския съвет Нели Пенева.

Кметът съобщава още, че договорът на досегашния управител, който бе удължаван с допълнително споразумение, е изтекъл на 19 май. А до края на следващия работен ден – 20 май, няма подадени документи за участие в обявения конкурс за нов шеф на здравното заведение.

Въпросът за управител на болницата виси от края на миналата година. Тогава изтече договорът на д-р Стефан Анастасов, но конкурс бе насрочен едва преди месец и междувременно се наложи кметът да го помоли да остане начело на болницата до обявяването на процедура за нов началник.  От администрацията многократно напомняха, че  ако не реши въпросът с шеф на болницата, тя  влиза в период, през който ще работи на автопилот и това може да я съсипе. 

А преди около месец бе сформирана  временна комисия, която да установи какво е положението в лечебното заведението. Както „Марица“  писа, комисията препоръча спешно да бъде изготвен оздравителен план.

Общинската болница „Иван Раев“ в Сопот е за долекуване и продължително лечение на пациенти с неврологични заболявания след инфаркт или инсулт. В нея се лекуват хора от Пирдоп до Казанлък и Калояново, а работещите лекари и рехабилитатори са основно от Сопот и близките населени места. Екипът на Деян Дойнов вижда потенциал в  развитието на здравното заведение  и отражението  му в живота на общината затова и търси активно варианти решаване на проблемите.

Докладът на временна комисия за състоянието на болницата вече е депозиран в Общинския съвет. В същото време кметът Дойнов предвижда бъдещето на лечебното заведение да бъде обсъдено на една от следващите срещи с обществеността, които вече са подновени и са редовни.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?