Следвайте ни

Общинската болница в Сопот остана без управител

viber icon

Общинската болница „Иван Раев“ в Сопот остана без управител, след като в обявения срок никой не се яви на конкурс за този пост. За това алармира кметът на общината Деян Дойнов в писмо до председателя на Общинския съвет Нели Пенева.

Кметът съобщава още, че договорът на досегашния управител, който бе удължаван с допълнително споразумение, е изтекъл на 19 май. А до края на следващия работен ден – 20 май, няма подадени документи за участие в обявения конкурс за нов шеф на здравното заведение.

Въпросът за управител на болницата виси от края на миналата година. Тогава изтече договорът на д-р Стефан Анастасов, но конкурс бе насрочен едва преди месец и междувременно се наложи кметът да го помоли да остане начело на болницата до обявяването на процедура за нов началник.  От администрацията многократно напомняха, че  ако не реши въпросът с шеф на болницата, тя  влиза в период, през който ще работи на автопилот и това може да я съсипе. 

А преди около месец бе сформирана  временна комисия, която да установи какво е положението в лечебното заведението. Както „Марица“  писа, комисията препоръча спешно да бъде изготвен оздравителен план.

Общинската болница „Иван Раев“ в Сопот е за долекуване и продължително лечение на пациенти с неврологични заболявания след инфаркт или инсулт. В нея се лекуват хора от Пирдоп до Казанлък и Калояново, а работещите лекари и рехабилитатори са основно от Сопот и близките населени места. Екипът на Деян Дойнов вижда потенциал в  развитието на здравното заведение  и отражението  му в живота на общината затова и търси активно варианти решаване на проблемите.

Докладът на временна комисия за състоянието на болницата вече е депозиран в Общинския съвет. В същото време кметът Дойнов предвижда бъдещето на лечебното заведение да бъде обсъдено на една от следващите срещи с обществеността, които вече са подновени и са редовни.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?