46

Община Сопот готова с проекти за разрушените мостове, но гражданите поставят срок

Община Сопот има готовност да възстанови три мостови съоръжения над реките Манастирска и Леевица, които свързват града с вилните зони и частни имоти в подножието на Балкана. Вече са изготвени проекти за мостчетата над Манастирска река до манастира „Свети Спас“ и две съоръжения над Леевица.

Проектите са съгласувани с областния управител Ангел Стоев и са придвижени до Министерския съвет за финансиране. 

Това стана ясно на среща на кмета на Сопот Деян Дойнов и неговия екип със сопотненци от вилната зона Кайряка. Дойнов информира присъстващите на срещата за работата на общината по проблема.

Малките мостове над старопланинските реки бяха разрушени по време на наводнението на 2 септември миналата година. Потопът в карловските села Богдан, Каравелово и Сопот засегна и вилните зони над Сопот в склоновете на Стара планина. От тогава гражданите, които живеят там или имат имоти, които обработват, настояват съоръженията да бъдат възстановени.

 

За възстановяването на моста над река Манастирска са необходими 161 230.96 лв., а за двете мостови съоръжения над река Леевица са нужни 469 166.71 лв. 

Сопотненци, участвали в срещата изразиха задоволство от усилията на общината да реши проблема, но бяха категорични,  че ако до края на месец юни по въпроса няма ангажираност от страна на държавата, те ще преминат към активни по-нататъшни действия с цел разрешаване на проблема.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата