46

Община Сопот дава рамо на млада тенисистка с 12 хиляди лева

По предложение на кмета на община Сопот Деян Дойнов в Спортния календар на общината за 2023 година е гласувана сумата от 12 000 лв. за подготовка и участия в състезания на  петнадесетгодишната сопотска тенисистка Ева Николова.

Дойнов подчерта, че да се управлява една община, както и всяка друга стопанска единица, се изисква много добро планиране, както на приходите, така и на разходите. Той напомни, че благодарение на правилната политика в приходната част на бюджета, община Сопот може да си позволи подпомагане, както на социални и инфраструктурни дейности, така да бъде балансиран и спортния календар.

Кметът на малката община припомни,  че 1 лев, инвестиран днес в спорта, са спестени 10 лева в здравеопазването в утрешния ден.  Дойнов изрази своето възхищение от издръжливостта, търпението и волята на младата тенисистка, която радва околните със своите победи и постижения, както в избрания от нея спорт, така и в избраното от нея училище.

Той пожела и нови постижения на престижни състезания, както  и да продължи да жъне успехи в училище, а тази година да бъде по-успешна от изминалата, както и да продължи да поддържа спортния си дух несломим.

Ева Николова от своя страна благодари на кмета  община Сопот  Деян Дойнов  и на общинското ръководство за подкрепата и обеща да бъде отдадена, и да има добри постижения в двете избрани от нея поприща – спортът и образованието, като и че ще продължи да прославя достойно себе си, сопотския си род и родния си град.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?