1553

Община Карлово предупреди: Идва люта зима, не пътувайте

Предстои усложняване на зимната обстановка

Във връзка с очаквано усложняване на зимната обстановка, Община Карлово призовава гражданите да предприемат пътувания само при крайна необходимост. МВР препоръчва да се тръгва на път със зареден с достатъчно гориво автомобил, само по главни пътища, с топли дрехи и със заредени мобилни телефони, съобщиха от пресцентъра на администрацията.
  Водачите на автомобили да карат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Агенция пътна инфраструктура призовава да не се използва прохода Троян – Кърнаре, поради създаване на условия за виелици и навявания.

 Община Карлово напомня, че трябва да се спазва чл.19.(1) от Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред, приета с Решение №134 на Общински съвет Карлово: „При снеговалеж и заледяване ръководителите на учреждения, еднолични фирми, търговски дружества, собственици на имотите, управители на етажна собственост са длъжни да организират своевременно и постоянно почистване на прилежащите към имотите тротоари и работни площадки в района на обектите и безопасност на движението и отстраняването на ледени висулки и надвиснал сняг", припомнят от пресцентъра на Община Карлово.

При възникване на инциденти и извънредни ситуации гражданите да уведомяват оперативния дежурен в Община Карлово на телефони 0335/ 54-555; 0896/ 68-67-04. Сформирани са екипи от звено БКС, които имат готовност да реагират при аварийни ситуации по основните артерии на общинския център.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
yytr

yytr

19.01.2024 | 22:02

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички----- https://da.gd/menbio

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?