3906

Община Карлово: Пътувайте само при крайна необходимост!

Във връзка с очаквания интензивен снеговалеж и последващо усложняване на зимната обстановка, Община Карлово призовава гражданите да предприемат пътувания само при крайна необходимост. МВР препоръчва да се тръгва на път със зареден с достатъчно гориво автомобил, само по главни пътища, с топли дрехи и със заредени мобилни телефони.

Водачите на автомобили да карат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Не трябва да се паркира по основните пътни артерии, за да не бъде затруднена работата на почистващата техника. Автомобилите да не се паркират под дървета с цел предотвратяване на евентуални щети вследствие чупене на клони под тежестта на снега.

Община Карлово напомня, че трябва да се спазва чл.19.(1) от Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред, приета с Решение №134 на Общински съвет Карлово: „При снеговалеж и заледяване ръководителите на учреждения, еднолични фирми, търговски дружества, собственици на имотите, управители на етажна собственост са длъжни да организират своевременно и постоянно почистване на прилежащите към имотите тротоари и работни площадки в района на обектите и безопасност на движението и отстраняването на ледени висулки и надвиснал сняг.“.

При възникване на инциденти и извънредни ситуации гражданите да уведомяват оперативния дежурен в Община Карлово на телефони 0335/ 54-555; 0896/ 68-67-04. Сформирани са екипи от звено БКС, които имат готовност да реагират при аварийни ситуации по основните артерии на общинския център.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
yuiyui

yuiyui

15.12.2023 | 21:14

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може--~~--- https://tyny.to/sunex

Отговори
0 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?