Следвайте ни

Община Карлово дари три мобилни кислородни концентратора на МБАЛ "Д-р Киро Попов"

Мащабната дарителска кампания осигури парични и технически средства в помощ на карловската болница

viber icon

Община Карлово се включи в дарителската акция, обявена на 2 декември от кмета д-р Емил Кабаиванов, председателя на Общинския съвет Доньо Тодоров и управителя на здравното заведение в Карлово д-р Христо Пелев, в помощ на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Киро Попов“.

Три мобилни кислородни концентратора за кислородотерапия закупи и дари общината на 8 декември за Ковид отделението в болницата.

От датата на обявяване на дарителската акция до момента са събрани  финансови и технически средства в помощ на МБАЛ „Д-р Киро Попов“.

Община Карлово, освен трите кислородни апарата, предостави и сума от лични средства на служителите в администрацията. От началото на пандемията са събрани и дарени близо 10 000 лева на болницата.

Общинският съвет, със средства на съветниците, закупи и достави в лечебното заведение професионална перална машина. Предстои ОбС да закупи и сушилня.

ВМЗ ЕАД предоставя три мобилни кислородни концентратора.

„Интендантско обслужване“ ЕАД и „МАК“ Габрово направиха съвместно дарение - 20 броя гащеризони за многократна употреба с висока степен на защита и 20 одеала.

ДПС дари 45 защитни облекла за многократна употреба.

Фирма „ПИ ЕЛ СИ ТРАНС“ ООД закупи и дари един мобилен кислороден концентратор – жест на благодарност за служител на дружеството, излекуван от Ковид в карловската болница.

Сърдечна благодарност на всички, отзовали се на призива за дарения, изказват д-р Емил Кабаиванов, Доньо Тодоров и д-р Христо Пелев. Те апелират  граждани и фирми, които имат желание и възможност, да се включат в акцията.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?