46

Община Калояново остава на светло в тъмната част на денонощието

От тази седмица община Калояново ще регулира и оптимизира  режима на работа на уличното осветление, съобщи кметът  Виктория Михайлова. Уличното осветление в цялата община ще се включва с петнадесет минути по-късно (вместо в 17,45 в 18,00 часа) и ще се изключва половин час по-рано (вместо в 7,30 в 7, 00 часа).

Управлението на осветителите ще остава в автоматичен режим, който отчита сезонни настройки (зимно/ лятно часово време). Мярката се налага заради поскъпването на цената на електроенергията. Виктория Михайлова подчерта, че към момента режим на уличното осветление няма да бъде налаган.

През тази година местната власт ще подмени и останалите около 300 броя стари натриеви лампи с LED осветителни тела, с което ще се изпълнят на 100% целите за въвеждане на енергоспестяващо улично осветление във всички населени места на община Калояново.

Във връзка с това е и заповедта на кмета от 25. 01. 2022 г. за оптимизиране и контролиране използването на всички електрически и отоплителни уреди в общинските обекти.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?