Следвайте ни

Община Родопи отпуска 44 000лв. за ремонти след пороите

viber icon

Кметът на Община Родопи, Пламен Спасов поиска да бъде гласувано решение за отпускане на 10 000лв, към Читалище „ Светлина-1900г.“, с. Цалапица. Като резултат от проливните дъждове сериозно е пострадала покривната конструкция на сградата, тавана на репетиционната зала е увиснал и има счупване на греди по конструкцията. Читалището е сцена на множество културни събития, събират се за репетиции  и танцовите състави от селото.

 

Общината отпуска и 34 500лв. (собствени бюджетни средства), на ОУ „Васил Левски“, с.Брестник за неотложен и спешен ремонт на срутена подпорна стена в училищният двор, която крие особена опасност за децата. Съоръжението е тип каменна зидария, където падналият участък е с дължина 10м. и 1,4м. до 1,6м. височина.  Средствата ще бъдат преведени на училището, като второстепенен разпоредител, след влизане в сила на Решение на ОбС-Родопи.  Издадени са всички изискуеми документи, за да може да започне строителството и да бъде завършено дo началото на учебната година.

 

 

Никола Николов

Никола Николов

Редактор - marica.bg

Никола Николов е завършил Политология в ПУ „Паисий Хилендарски“. Работил е като Local SEO Specialist. Част е от екипа на вестник „Марица“ от 2018 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?