2374
Следвайте ни

Обрат! В Карлово няма да изграждат предприятие за рециклиране на пластмаса

viber icon

В Карлово няма да се изгражда предприятие за рециклиране на пластмаса, това съобщиха от администрацията  на най-голямата община в Подбалкана.
Във връзка с публикации в социалните мрежи за изграждане на предприятие за преработка на пластмаси в гр. Карлово, ул. „Дъбенско шосе” № 47, от  Община Карлово заявиха, че  нвестиционното намерение е на дружество - „4 ПОЛИМЕР” ООД, което съгласно Наредбата за условията и реда за извършване на оценка въздействието на околната среда (ОВОС) го съгласува с компетентния орган, а именно  РИОСВ Пловдив.

За информиране на населението инвестиционното предложение бе обявено на официалната интернет страница на Община Карлово на 27.10.2021 г. Тъй като инвестиционното предложение подлежи на преценка за необходимостта от ОВОС, за изясняване детайлите на производството и обществения интерес РИОСВ - Пловдив, изиска  допълнителна информация от възложителя. На 26.11.2021 г. повторно е  осигурен  обществен достъп до информацията за инвестиционното предложение чрез официалната интернет страница на общината.


Община Карлово е изразила своето несъгласие с реализацията на този проект, в следствие на което на 01.12.2021 г. „4 ПОЛИМЕР” ООД  изтегли от РИОСВ - Пловдив  цялата преписка. На територията на град Карлово няма да се реализира инвестиционно намерение за изграждане на предприятие за рециклиране на отпадъци от пластмаса.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?