Следвайте ни

Обявиха нови свободни места за професионални войници в 61-ва Стрямска бригада

viber icon

Министерството на отбраната обяви още 80 свободни места за професионални войници в 61-ва Стрямска механизирана бригада. Търсят се мотивирани за тази професия младежи и девойки от цялата страна.

 Основното месечно възнаграждение е около 1027 лв. ,без трудов стаж. Осигурено е и допълнително възнаграждение за изпълнение на задължения извън установеното служебно време. Основният платен годишен отпуск е в размер на 30 работни дни. Военнослужещите имат допълнителен платен годишен отпуск за всяка прослужена година.

Сухопътни войски и 61-ва Стрямска бригада осигуряват всяка година специално обучение по водолазна и алпийска подготовка, стрелба с различни видове оръжия, управление на специална военна техника, езиково обучение и способности, които могат да се придобият единствено в 61-ва Стрямска бригада.

Професионалните войници имат възможност за кариерно развитие, както и за последващо обучение.

Има възможност за осигуряване на ведомствено жилище или изплащане на квартирни пари, както и възможност за ползване на почивните бази на Министерството на отбраната на преференциални цени.

От кандидатите се изисква да имат  средно или по-високо образование и към датата на приемане на военна служба, да не са по-възрастни от 40 години, а лицата отговарящи на чл. 141, ал. 6 от Закона за отбраната и въоръжените сили – не по-възрастни от 41 години, за упражнилите право на пенсия и 44 години за не упражнилите право на пенсия.

Подборът се извършва по обективни критерии, според личните качества и постигнатите изпитни резултати.

Крайният срок за подаване на документите е 18 август 2021 г.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?