2374
Следвайте ни

Обявиха 80 свободни места за войници в 61-ва Стрямска бригада

viber icon

Министерството на отбраната обяви 80 свободни войнишки длъжности в 61-ва Стрямска бригада в Карлово. Кандидатите за приемане на  военна служба  - младежи и девойки от цялата страна, трябва да са на възраст до 40 години и да са  завършили граждански средни или висши учебни училища в страната и чужбина.

Основното месечно възнаграждение е около 1027 лв., без да е включен досегашният трудов стаж. На военнослужещите се полага допълнително възнаграждение за изпълнение на задължения извън установеното служебно време, основен платен годишен отпуск в размер на 30 работни дни, както и допълнителен платен годишен отпуск за всяка прослужена година.

Новоназначените военнослужещи преминават специално обучение по водолазна и алпийска подготовка, стрелба с различини видове оръжия, управление на специална военна техника, езиково обучение и способности, които могат да се придобият единствено само в 61-ва Стрямска бригада.

Работата в 61-ва Стрямска бригада дава възможност за кариерно развитие и последващо обучение. На военнослужещите се осигурява ведомствено жилище или изплащане на квартирни пари, както и възможност за ползване на почивните бази на Министерството на отбраната на преференциални цени и на спортната база на бригадата, която е оборудвана на високо ниво.

Подборът за назначаване се извършва по обективни критерии, според личните качества и постигнатите изпитни резултати, съобщават от Министерството на отбраната.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

04.11.2021 | 15:13

Абе какви войници,каква армия.Да армия имаше,но в момента няма и помен от такава.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?