Следвайте ни

Обозначават важни маршрути в Стара планина над Карлово

viber icon

Пет информационни табла с маршрутни карти до хижи и природни забележителности и с друга ценна информация ще насочват планинарите към Централна Стара планина. Съоръженията ще бъдат изработени съвместно от туристическото дружество „Насам-натам“, което осъществява такава дейност с общини около Балкана и от община Карлово.

Предложението за това бе направено от Димо Колев, председател на ТД „Насам-натам“ и бе прието от кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов. Информационните табла ще бъдат монтирани на пет места, посочени от дружеството. То ще ги съгласува с администрацията, която от своя страна ще ги финансира.

Туристическото дружество „Насам-натам“ бе основано през 2018 година и от 2019 започна работа с общините около Централна Стара планина, припомни Димо Колев. С помощна на местна власт бяха изработени и монтирани информационни табла с подробни туристически карти  на районите, които поставихме по изходните пунктове и край  някои хижи.  Обхванахме района между проходите Витиня и Шипка. Обозначили сме над 100 маршрута, над 1200 пътеки и поставили сме над 1500 информационни табла, разказа още Димо Колев.

Партньори на дружеството „насам-натам“ са общините от Ботевград до Твърдица.

„Насам-натам“ предлага в района но община Карлово информационните табели да бъдат поставени в местността Паниците край Калофер на пътеката за връх Ботев,  както и в района на Мъжкия манастир край града. Едно табло ще има на изхода от Карлово към хижите по Стара река  „Хубавец“, „Балкански“, „рози  и Левски“, край Клисура и край Кърнаре.

Очаква се тази дейност да започне през пролетта на 2021 година.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?