Следвайте ни

Оборудват Хисаря и селата в общината с детски площадки

viber icon

Изграждането на детски площадки във всяко населено място  започва община Хисаря. Мащабният проект  е на кмета инж. Пенка Ганева, той ще отговори на нуждите на  децата и младите им родители и трябва да бъде осъществен окончателно през 2020 година.

Монтирането на детски съоръжения в центъра на Хисаря,  в трите квартала „Веригово“, „Момина баня“ и „Миромир, в останалите 11 села, както и в някои детски градини ще се осъществи по няколко проекта.

Нова детска площадка в централната градска част ще зарадва майките още тази пролет. Те сами избраха мястото. Там ще бъдат поставени няколко съоръжения, които ще задоволят малчуганите.

Самият обект ще бъде с изградена основа, с покритие, което е по изискванията наредбата за детските съоръжения, ще има и ограда, която да предпазва децата. Тази детска площадка ще бъде изградена по проект на общината, финансирането на проекта е по ОП „Околна среда“.

Детски площадки ще има и  в кварталите „Веригово“ и „Миромир“. За тях  общината очаква финансиране по Постановление на Министерския съвет. Затова сме кандидатствали пред Министерството на финансите, заяви кметът на общината инж. Пенка Ганева.

 Общината ще привлича средства за изграждане на детски площадки по проект на Местна инициативна група „Хисаря“, а за някои от обектите ще вложи и собствени средства. 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?