Следвайте ни

Обновяват стария водопровод към Карлово

viber icon

Карлово до броени дни  ще има  с по-сигурно водоснабдяване, в ход е проект на ВиК ЕООД за подмяна на магистралния водопровод, който  снабдява с вода Карлово от помпена станция „Дъбене“. Дейностите са в непреднала фаза, екип на водното дружество вече извърши подмяна на 52 метра от водното трасе с нова  PEHD  тръба с размери 500/10 мм. Проектът се осъществява със сътрудничеството на община Карлово, той бе изготвен и се реализира със  средства на водното дружество. Подмяната на  тръбата в силно компрометирания участък гарантира качеството и непрекъснатостта на водоснабдяването на 25-хилядния град.

Старата и амортизирана тръба, която се подменя е в района на военното поделение и е до устоите на мостово съоръжение. Ремонтът е с висока степен на сложност поради постоянно течаща вода  иблизост до основите на моста, коментираха експрети от община Карлово. 

Захранващият водопровод за  Карлово от ПС „Дъбене“ Е 546 в района на военното поделение е амортизиран и с множество аварии. 

Подготвяме заедно  рестарт на  важен и голям проект за Карлово, съобщиха кметът на Карлово Емил Кабаиванов и  главният инженер на ВиК- Пловдив  Антон Гълъбов. Той е за доизграждане на водоем с вместимост  8 000 куб. м.  Съоържението  се намира в полите на Стара планина в квартал Карлово-Запад.  Неговото строителство  е замразено през 90-те години на миналия век, а  според първоначалният проект   той е трябвало да зарежда с вода западната част на Карлово и квартал „Сарая“ в Сопот.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?