Следвайте ни

Обновяват най-красивата улица в Хисаря по европроект

viber icon

Обновяват най-красивата улица в Хисаря по европейски проект. Ремонтните дейности са в разгара си, скоро цялата улица „Иван Вазов“, която е едно от любимите места за разходка на туристите, ще има нови тротоари и настилка. Обновлението на улицата продължава под Южната порта „Камилите“ и стига на квартал Миромир. 

 Макар улица „Иван Вазов“ от чешма „Момина сълза“ до „Камилите“ да е пешеходна зона, тя ще запази сегашния си вид с пътно платно и тротоари. Едва след пет години, когато изтече срокът в проекта, ограничаващ нови дейности по нея, улица „Иван Вазов“ ще може да бъде изградена отново като зона само за пешеходци – с друг вид настилка - без тротоари и пътно платно.

Ремонтът на улица „Иван Вазов“ е част от проект за рехабилитация на пътя Хисаря- Миромир, дейностите започват от сградата на ДСК в града и продължават до южния квартал. Още два общински пътя се ремонтират по този проект. Единият е Красново-Старосел, той отвежда чак до тракийските храмове в Средна гора и изпълнението му вече приключи. Другият е ремонт е по трасето Дуванлии-Черничево и както „Марица“ писа бе инспектиран от областния управител Дани Каназирева.

Проектът за тези три общински пътя се финансира от ДФ Земеделие по Програмата за развитие на селските райони. Изпълнението му ще подобри автомобилното движение, транспорта  и развитието на туризма в Хисарския регион, заяви кметът на общината инж. Пенка Ганева.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Уффф

Уффф

06.08.2020 | 02:37

Разкарайте я тази пешеходна зона най-сетне и я отворете за движение на автомобили.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?